Darwins Wormenboek

In november 2019 verscheen Darwins wormenboek. Het is de vertaling van het laatste door Darwin geschreven boek: “The formation of vegetable mould, through the action of worms with observations on their habits. Seventh thousand (corrected). John Murray, London, 1882.”

De Nederlandse vertaling luidt: “Humusvorming door wormen, met observaties over hun levenswijze. “

Ondertitel: Darwins wormenboek

Prijs: € 19,90 (gratis verzending).

Het boek is te bestellen via het onderstaande bestelformulier. Daarnaast is het verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel en via internet.

Een succesvol boek!

Het laatste boek dat Charles Darwin schreef, één jaar voor zijn dood, gaat, zoals hij het zelf noemde, over een onbeduidend onderwerp. Maar hij keerde daarmee terug naar een ontdekking, vlak na zijn reis met de Beagle gedaan, over de gevolgen van de activiteit van aardwormen, die omschreven werd als ‘een nieuwe geologische kracht’.

In de meer dan veertig jaar na die ontdekking verzamelde hij op de 

 

hem kenmerkende wijze gegevens over het belang van aardwormen bij erosie van het land, de vruchtbaarheid van de bodem en het bewaren van oude gebouwen. En verdiepte hij zich in de intelligentie van wormen.

Het boek had geheel tegen zijn verwachting in groot succes. In de maanden na verschijnen werden er meer van verkocht dan van zijn ‘Origin’ toen dat gepubliceerd werd!

Recensies Darwins Wormenboek

Jelle Reumer
Jelle Reumer
Read More
"Weinig dieren zijn ecologisch zo belangrijk als wormen. Charles Darwin schreef er een boek over, dat nu eindelijk is vertaald."
Menno Schilthuizen
Menno Schilthuizen
Read More
"Eindelijk een Nederlandse vertaling van Darwins laatste en meest eigenzinnige, heldere en enthousiaste boek."
Redmond O'Hanlon
Redmond O'Hanlon
Read More
"Dit is hét boek dat Darwin heerlijk vond om te schrijven. Hier zie je de wetenschapper van dichtbij. Leg het naast je bed. Het is verrukkelijk."
Previous
Next

Lees het interview met de vertaler bij Vroege Vogels.

Darwins Wormenboek bestellen

1 Uw gegevens
2 Uw bestelling